Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiärutställning i Galleri Kyrkskolan

På Galleri Kyrkskolan i Österhaninge pågår nu en utställning, där nya medlemmar i konstnärsföreningen ställer ut sina alster. Utställningen varar till och med den 24 februari och kan varmt rekommenderas att se.

Anmäl text- och faktafel

Här får vi se många olika sorters teknik i tavlorna. Det är målningar i akryl, akvarell, blandteknik, olja.

Ingwar Åhman-Eklund målar i akvarell och tusch. Han har även ett svart/vitt foto föreställande en “Ung man med båtshake”. “Fel genväg på julafton” är ett roligt motiv i akvarell. 

Robin Kuusela står bakom ett verk i olja som han kallar “Par”. Det är en talande bild av en parrelation. Bo Bergstrands “Påfågeln” är en sprakande och färgrik målning i olja.

Charlotte Persson har gjort “En midvinterpromenad” i akryl, där man riktigt känner att man går i snön efter åkanten. Christina Göranssons “Fjell” är ett naturtroget motiv i akvarell/tryck.

Lotta Melanton har gjort “Guldängeln”, en skulptur i papp. Vi kan skönja ängeln i “skalet”. Kanske är det ett ostronskal eller möjligen ett skal från en kastanjefrukt. Det är upp till betraktaren att placera ängeln!

Katarina Aronsson-Alsbjers “Min egen lille tös” är gjord i torrpastell. Den visar att vi alla har något inom oss, som så småningom kan komma andra till del.

Ingemar Aronsson har målat med tempera, där vi fick en intressant lektion i hur det går till. Aronsson är specialiserad på att måla ikoner.

Ann-Charlotte Silvikko har med tre små tavlor, där motiven svävar inom sin ram. De är målade i akvarell, tusch och promaker. Vi fick veta att promaker är en vattenfast tusch, som kan användas till mycket sirliga och “tunna” motiv.

Kristin Sjökvist målar i kol eller olja. Här ser vi kraftfulla och lite dramatiska motiv.

Katarina och Ingemar Aronsson guidade och svarade på de frågor som ställdes av besökarna. De gjorde det på ett mycket tillmötesgående sätt. Tack till er!

Vi önskar alla nya medlemmar och utställare på Galleri Kyrkskolan lycka till och hoppas få se era verk även vid kommande utställningar.

Anna och Max Möllerfält

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel