Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Ösmo hade grillfest på sin trivselkväll

Karré, fläskfilé, nötbiff och massor av korv låg på grillen när PRO i Ösmo firade sin trivselkväll.

Anmäl text- och faktafel

Vår ordförande Inga-Britt Brage hade inte bara planerat arrangemangen för fredagskvällen den 26 april utan hon var även kassör och tog emot de 26 medlemmar, som kommit för att trivas tillsammans, 80 % kvinnor och 20 % män. Jag hade fått i uppdrag att duka men när jag anlände hade Kerstin Modin redan klarat av den saken. Rocemarie Beijer hade kopierat sångblad för den planerade allsången med Ösmos PRO-kör tillsammans med ”The Two Barbros” från Pärlorna.

På menyn stod grillat från puben vägg i vägg. När medlemmarna samlats och Inga-Britt hälsat välkommen tog vi våra tallrikar och tågade på led in till grannen. Kocken stod ute på verandan i det härliga solskenet och grillade. Våren har kommit långt. Björkarna har små ljusgröna blad stora som musöron, vilket påminner om att det är dags att klippa rosorna hemma i trädgården. Det fanns mycket att välja mellan på den heta, rykande grillen - karré, fläskfilé, en nötbiff (texturerat och välkryddat kött), massor av olika korvar, både milda och starkt kryddade. Potatissallad och övriga tillbehör plockade vi på tillbakaväg till vår egen lokal, där vi avnjöt maten. Det var bara glada miner i kön.

När maten var uppäten var det dags att duka av tallrikar. Nu kunde vi njuta av vår egen allsång. Vi sjöng ”Rosa på bal”, ”Jungman Jansson”, ”Adress Rosenhill” och ”En gång jag seglar i hamn”. Vera Magnusson fyllde år idag och firades med ett fyrfaldigt leve. Vi fick höra henne berätta flera roliga historier, livligt gestikulerande med ett akrobatiskt rörelseschema. Även Eva Andersson framförde en vits på samma sätt medan Gunhild Serrander förtäljde sin skildring med lugn röst och på ett allvarsamt, värdigt sätt såsom hennes historia krävde.

Slutligen serverades kaffe med citronfromagetårta, som Kerstin fixat efter hemligt recept. Vi fick även tillfälle att tacka puben för god mat och fin service med en applåd.

Ulla Laiho

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel