Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Ösmo invigde korta tipspromenaden

Frågorna var relativt svåra när PRO i Ösmo ordnade en tipspromenad. Deltagarna fick fira sin medverkan genom att äta god palladeäppelkaka.

Fredagen 4 september invigde PRO Ösmo den nya korta sträckningen för sin tipspromenad i nutidsorientering. Som vanligt samlades vi vid bensinmacken och fick tipslappar av Ingrid Gafvelin, som ansvarade för starten denna dag.

Många hade sina hundar med sig. Hundarna cbekymrade sig inte om avstånd och att avstå från att hälsa på grund av influensapandemin utan nosade glatt på varandra. Det är ju ett utmärkt tillfälle att promenera med hunden på tipsrundan.

Promenaden var under en kilometer på vägen som delar el-ljusbanan – Stensättningsvägen heter den, trots att det är en grusväg. Den korta sträckan var en nyhet vi provade på för första gången. Det var lätt att ta sig fram även med rollator.

Tipslappar med tretton olika frågor var uppsatta längs båda sidor vägen. Vid bommarna till den avstängda deponin stannade några och det uppstod en diskussion över en av de relativt svåra frågorna. Under själva promenaden var avstånden väl avvägda.

Molnen såg hotfullt regniga ut men det var uppehåll under hela tipspromenaden och lagom varmt så man varken svettades eller frös.

Kerstin Modin stod för serveringen vid målet och hällde upp kaffe och bjöd bröd till. Hon hade bakat efter ett recept på palladeäppelkaka, som var supergod, med vaniljsås till.

Det var omkring 20 personer som gick banan och svarade på frågor. Ingen fick alla tretton rätt men två hade elva rätt och fick pris liksom ytterligare några med 10 rätt.

Ulla Laiho

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel