Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Ösmo ordnade en gourmé-trivselkväll

Helstekt fläskfilé med vinsås och potatisgratäng stod på menyn när PRO i Ösmo ordnade en trivselkväll.

Barbro Stålered med bisittare tog emot oss och betalning på PRO Ösmos trivselkväll, fredag 21 februari. Rocemarie Beijer basade över lotteriet. Hon går fortfarande med en krycka efter sitt benbrott. Inga-Britt Brage hälsade alla välkomna med en välkomstskål och presenterade kvällens program.

Lars Haeggström stod för underhållningen. Först stämde han sin gitarr. Han använde inte en stämgaffel utan en inbyggd stämapparat på gitarren för tonkontroll. Den visar grönt ljus när tonen är korrekt.

Det blev en helkväll med sång och musik som spände över flera årtionden. Musiken lockade till aktivitet. Alla tog i armkrok och i en gungande, böljande vågrörelse följde de musikens takt. När Lars framförde Jazzgossen berättade han att på Balder brukar de visa hur det ska gå till. Vi var inte sämre – först visade alla damer och efter övertalning även herrarna hur man vippar i små synkoper på sin lilla stjärt. Den vackra melodin ”Ljus och värme” skriven av norrmannen Åge Aleksandersen med svensk text av Benny Borg diskuterades då vi hade besök från Norge – Lillebils syster. Bakgrunden till texten ska vara att han skrev den då han förlorat en dotter.

Maten levererades från grannpuben. Det var helstekt fläskfilé med vinsås, potatisgratäng och en sallad – allt fantastiskt välsmakande och gott. Efterrätten hade Inga-Britt gjort – hallon- och lakritspanacotta dekorerade med hallon och strössel. Den var vacker och god, en njutning både för öga och gom. Till kaffet serverade hon en hjärtdekorerad minimuffins, som hon också gjort själv. Det var gourmé på hög nivå som lätt kunnat övergå till gourmandiska proportioner, eftersom det var så gott.

Efter lottdragning närmade sig kvällen sitt slut och Inga-Britt tackade Lars för musiken och hälsade medlemmarna välkomna tillbaka på nästa trivselkväll. När vi promenerade hem möttes vi att en fruktansvärd blåst. På lördagen fick jag information från Ellevio att strömmen gått vid sommarstugan på Lisö. Jag tillhörde de 437 strömlösa kunderna – ett träd hade fallit över en el-ledning.

Ulla Laiho, PRO Ösmo

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel