Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO:s hantverkare visade olika tekniker

Besökarna fick hel del inspiration när PRO i Ösmo visade upp olika hantverkstekniker.

Anmäl text- och faktafel

Det var ett tråkigt väder med regnrusk på lördagen den 9 februari, vilket avskräckte många från att ge sig ut. På söndagen den 10 februari bröt solen genom molnen och folk strömmade till Träffpunkten.

Vävgruppen, stick-caféet och lapptekniken åskådliggjorde olika sätt att arbeta på. En matta var precis klar och visades upp av Eva Andersson. Den var i naturnära färger, himmel, hav, skog och äng i en tavla på väggen speglades i mattans färger, som om färgen runnit ned på väven. Eva hade börjat på ett nytt vävarbete och demonstrerade vävstolen men var inte nöjd med varpningen.

Med lappteknik kan åstadkomma vad som helst, till exempel tygvimplar, som ska hänga på rad till ett barnbarns förnöjelse, en tunika som skapas av ett underbart vackert tyg, ett täcke i röda och gröna nyanser som snart ska dagens ljus, en ryggsäck, som kommer att bli unik i det vackra tyget.

De nya flerfärgade garnerna ger roliga effekter på stickningen på ett par sockar, som Birgitta Karlsson hade påbörjat. Andra stickade tumvantar i vackra mönster i finaste enfärgad ull. Deltagare och besökare fick lära sig hur man stickar en upphöjd rand, som går tvärs över en vante som en början och ett slut på en mönsterbård med figurer. Ingrid Stuxberg stickade på ett nytt arbete i ett härligt ljust garn.

Gunhild Serrander höll på att sortera broderigarner, som vi hoppas blir populära. En garndocka kommer att kosta 5 kronor, ett fyndpris. Man kan göra mycket fint med lappteknik, collage och blandade fria broderier. Till slut serverades kaffe med dopp, som var underbart gott efter allt arbete.

Ulla Laiho

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel