Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO serverade våfflor i sockenstugan

Den 18 och 19 juli var det PRO som skötte serveringen av våfflor i sockenstugan i Ösmo.

Vistelse ute var rekommenderad på grund av corona-pandemin. Bordet med kaffe och koppar stod placerat utomhus liksom bordet för begagnat porslin, som skulle diskas.

Till vänster om ingången till Sockenstugan visade PRO-flaggan att de skötte serveringen av våfflor denna helg, 18-19 juli. PRO-damer kom ut och tog upp beställning på hur många våfflor vi ville ha, som de sedan gjorde i ordning i köket varefter de serverade dem där vi satt utomhus.

Vädret var underbart, varmt och en klarblå himmel. Trädkronorna vi satt under silade solstrålarna och lövens skuggspel vandrade över bordet. Först stillade jag hungern med en härligt frasig våffla med hjortronsylt, vilade en stund och åt sedan en till med jordgubbssylt.

Bengt Agemark fanns bland gästerna. Han visade oss sitt nya alster ”Nyble gård i Ösmo”, en intressant presentation med fördjupad information och bilder från bland annat PRO-vandringarna i juni 2019 i cirkeln ”gårdar och torp kring Ösmo kyrka”.

Vera Magnusson hade PRO-skraplotter med sig men avstod från att gå runt och sälja på grund av pandemin. Det var vi, som delade bord med henne, som köpte lotter.

Plötsligt hörde jag ett brak. När jag vände mig om hade en äldre herre som satt på en stol vält baklänges in i en buske. Familjen Lundén satt närmast och rusade dit. Anna-Lena – vår friskvårdsansvariga i PRO Ösmo - kontrollerade att han inte var skadad. Han tog sig inte upp själv utan barnbarnet till Sölve och Anna-Lena hjälpte honom. Han stod vacklande och yr en stund men kunde sedan gå iväg och vi andra fortsätta att njuta av den härliga dagen.

Ulla Laiho, PRO Ösmo

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel