Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Problemen med väg 225 nämns inte alls i länsstyrelsens infrastrukturplan

Det finns brister i länsstyrelsens länsplan vad gäller väg 225, skriver Bo Persson (L) och Bernt Wåhleman (L).

Länsstyrelsen i Stockholm har tagit fram ett förslag till Länsplan för regional transportinfrastruktur i Stockholms län 2018-2029. I den nämns väg 225 över huvud taget inte. Detta är anmärkningsvärt!

Trafikverket har gjort en så kallad Åtgärdsvalsstudie – Väg 225 mellan väg 73 och Lövstalund, daterad 2015-05-20. Studien tar upp ett stort antal trafiksäkerhetsbrister. Bland annat påpekar studien att gående och cyklister har svårt att använda väg 225 och undviker att göra det. I åtgärdsvalsstudien står: ”En gång-och cykelväg bör utredas för hela sträckan och på sikt anläggas.”

Det framgår också av studien att flera busshållplatser är undermåliga. Studien pekar också ut åtta specifika risker inom Nynäshamns kommun och sju inom Botkyrka kommun längs väg 225.

Läser man länsstyrelsens förslag till trafikinfrastruktur kan man få intryck av att den nämnda åtgärdsvalsstudien är okänd för länsstyrelsen. Man kan också få intryck av att hamnen i Norvik är okänd för dem som arbetat fram planförslaget. Detta eftersom det i planen inte finns dubbelspår på Nynäsbanan längre än till Hemfosa.

Dessa brister i planförslaget har gjort att vi Liberaler i Nynäshamn har sänt in ett remissvar, i vilket vi påtalar ovannämnda brister.

Bo Persson (L)

Bernt Wåhleman (L)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel