Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Proffsig klädvisning på Kupan

Kläder visades i Röda Korsets lokal Kupan.

Anmäl text- och faktafel

I Röda Korsets stora fina lokal Kupan, hölls på söndagen den 28 april vårens stora klädvisning. Till Kupan kan man skänka sina kläder som blivit för små, de som man tröttnat på och de som man vill byta ut mot något annat.

Kupan startade 2015 med att ha visning av en del av de kläder som skänkts. Det är ju ett bra sätt vad gäller återvinning, som det ju propageras för lite varstans.

För oss är det tredje året vi blir tillfrågade om vi vill skriva om den här tillställningen. Det gör vi gärna. Vi tycker det är ett väldigt bra initiativ av de som arbetar för Röda Korset. Volontärerna här arbetar helt ideellt. De lägger ner en massa energi på sitt arbete och gör den här dagen till något alldeles extra.

Det var åtta damer som agerade mannekänger med bravur. Alltifrån storlek 36 till 46. Det är det som är så bra, att alla storlekar representerades. Alla kan ju inte vara smärta eller stöpta i “samma form”.

Jag räknade inte alla plagg som visades, det skulle bli en alldeles för lång artikel. Men jag ska berätta om några plagg.

Bland annat såg vi “svarta byxor med en svart/vit kavaj och en “snäll” rosa färg på blusen under”. “Brun ballongkjol med rödmönstrad blus. Till det svarta stövlar med leopardmönstrat foder på insidan av skaftet”. “Fantasimönstrad klänning i svart/vitt med vit jacka, röda skor och hatt i strå”.

Så fick vi se nostalgi, “60-talsklänning i gult och svart. Därtill en liten jacka i gult”. “Keps, kavaj och scarf i rosa toner till svarta byxor. Mjuka skor i sv/vitt med kilklack”. “Strandklänning i randigt från Gudrun Sjödén. Sandaler och vidbrättad stråhatt”. “Rosa mönstrad blus med volangärm till vita byxor och lätta sköna tygskor”. “Blänkande smal, rak klänning med annorlunda komposition på hela framsidan. Till detta en liten “suffragetthatt”. “Somrig klänning i blått/vitt med drapering över bysten. Blå/vit randig hatt och röda skor”. En dress som gjord för kaffe i bersån!

“Kort  klänning i fantasimönster med svart som bas. Till det en röd jacka i skinnimitation, röda stövletter i mocca”. “Underbart vacker blus i vitt med liten puffärm och fin randning. Till det mörkblå rak kjol. Svart hatt med stora rosor liggande på brättet”.

Det var en fröjd för ögat att se hela den här paraden med vackra kläder. Tack alla volontärer för den här trevliga eftermiddagen.

Anna Möllerfält

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel