Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räknefel förstörde för Kevin i Trysil

På grund av ett räknefel missade Kevin Eriksson final i rallycrosstävlingen i Trysil. Nu får han ladda om till den avgörande deltävlingen i Åre.

Allt såg inledningsvis bra ut för Kevin Eriksson från Ösmo, när den tredje deltävlingen av Rallycross on Ice i fredags avgjordes i Trysil i Norge.

Han var en av de förare som körde bäst i kvalet och tog sedan ledningen i sin semifinal. Då inträffade ett ödesdigert misstag.

I ett rallycrossheat ska varje förare någon gång gå ut i ett lite längre alternativspår. Eftersom både Kevin och teamet OMSE tappade räkningen på antalet varv missade han att gå ut i alternativspåret. Konsekvenserna blev 30 sekunders tidstillägg och en missad finalplats.

Fadäsen medförde också att Kevin nu har tappat sin totala ledning i tävlingsserien.

En tröst för teamet från Nynäshamn var dock att Kevins lillebror Oliver lyckades att ta sig till final. Han kom trea i det andra semifinalheatet och tog alltså inte finalplatsen på sin brors bekostnad.

I finalen kom Oliver Eriksson på femte plats. Vinnare blev Thomas Bryntesson, som ursprungligen kommer från Värmland men numera betraktas som norrman.

Den avslutande deltävlingen i Rallycross on Ice körs i Åre den 11 mars. Kevin Eriksson har fortfarande chansen att ta hem totalsegern i tävlingsserien.