Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rallycross körs på is i ny vinterserie

Motorsportsprofilen Andréas Erikssons senaste projekt heter RallyX on Ice, och är precis som det låter en rallycrosstävling på is. Andréas son Kevin Eriksson, VM-segrare i Supercar Lites, ska delta.

Annons

Det nya projektet omfattar fyra tävlingar i februari och mars. Precis som med fjolårets storsatsning, RallyX Supercars Scandinavia, är RallyX on Ice ett samarbete mellan Andréas Erikssons företag Olsbergs MSE och banracingtävlingen STCC.

– Tanken på en vinterserie har funnits hos mig en längre tid och nu när vi har tillräckligt med bilar för att försäkra oss om ett bra startfält är det verkligen läge att sjösätta projektet, säger Andréas Eriksson i ett pressmeddelande.

Kevin Eriksson, som i fjol bland annat slutade tvåa i den skandinaviska seriens litesklass, bekräftar att han ska ställa upp i RallyX on Ice (där man ska tävla med just Supercar Lites-bilar). Det är dock inte bestämt hur många tävlingar han hinner med.

– Jag tror att det kommer bli hur bra som helst. Projektet är perfekt för Sverige, för det har varit, och är, dåligt med motorsport under vintern här, säger Kevin Eriksson.

I den tv-sända serien ska rallycrossförare ställas mot andra motorsportskändisar är det tänkt. Den första deltävlingen körs i Örebro den 1 februari.