Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rallycross-VM får deltävling i Sydafrika

Schemat för nästa års deltävlingar i rallycross-VM är nu lagt. Kevin Eriksson och de andra förarna i teamet OMSE från Nynäshamn får första gången tävla i Afrika.

Rallycrossentreprenören Andréas Eriksson och hans företag OMSE i Nynäshamn har länge arbetat för att sprida sin sport till flera delar av världen. För tio år sedan var rallycross endast en angelägenhet i Europa.

Under de senaste åren har deltävlingar i rallycross-VM även arrangerats i Nordamerika och Sydamerika. 2017 läggs ännu en kontinent till listan.

Nästa års VM-serie kommer nämligen att avslutas i Kapstaden i Sydafrika, den 11 och 12 november. Finalomgången flyttas från Rosario i Argentina, där den avgörs i år.

VM-förarna – som till exempel Andréas Erikssons son Kevin – kommer dock även i fortsättningen att få göra en tur över Atlanten, för att tävla i Kanada. Den tävlingen avgörs i Trois-Rivières i Québec, den 5 och 6 augusti.

Tio VM-deltävlingar körs i Europa. Premiären avgörs i Barcelona i Spanien den 1 och 2 april.

Övriga länder som arrangerar varsin VM-deltävling är Portugal, Belgien, Storbritannien, Norge, Sverige, Frankrike och Lettland. Dessutom hålls två deltävlingar i Tyskland.

VM-programmet ska formellt godkännas av internationella bilsportförbundet FIA, innan det huggs i sten.