Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rättegång om dödsfall vid brand på Muskö måste göras om

Artikel 5 av 6
Misstänkt mord på Muskö
Visa alla artiklar

Nya uppgifter gör att rättegången mot en man som misstänks för att ha mördat en kvinna genom en brand på Muskö ska tas om.

Rättegången mot den man som misstänks för att ha mördat en kvinna genom att bränna ned hennes hus på Muskö behöver tas om från början. Det skriver Expressen.

Mannen håller på att genomgå en rättpsykatrisk undersökning och i den har det framkommit nya uppgifter. Mannens försvarsadvokat Kerstin Koorti anser att dessa uppgifter är av avgörande betydelse.

Att processen ska tas om från början beslutades på tisdagen av Södertörns tingsrätt. Den sammansättning av personer i rätten som tidigare har funnit att mannen är skyldig måste bytas ut, eftersom deras tidigare uppfattningar och intryck annars skulle kunna komma att få påverkan på rättens avgörande.

– Det här beslutet innebär att nu kommer det så fort som möjligt att hållas nya förhör med min klient och sedan får vi se om det föranleder ny bevisning. Och sedan kommer rättegången att tas om från början till slut, säger mannens advokat Kerstin Koorti till Expressen.