Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Resor stod på agendan när SPF Moringen höll möte

Medlemmarna fick mycket information om resor, när SPF i Nynäshamn höll sitt senaste möte.

Stämningen är hög när SPF Seniorerna Moringen träffas!

Nyligen hade vi vår första träff för året i den nyrenoverade Hantverkargården. Större lokal, bättre ljus och en mycket bra högtalaranläggning bidrog säkert till den goda stämningen. Var det allt? Nej det har smugit sig in en ännu större entusiasm och gott humör bland våra medlemmar. Det kändes i hela lokalen.

Den här gången var det "knökfullt" på Hantverkargården och alla lyssnade uppmärksamt när programgruppen presenterade det nya programmet för våren och sommaren 2020.

Våra resor brukar vara riktiga höjdpunkter, inte minst för att vi har så väldigt roligt tillsammans. På träffen senast presenterades vår Tyrolen-resa, en fantastisk resa verkar det som.

För dem som inte vill resa till Tyrolen erbjuds möjlighet att åka på Hälsoresa till Pärnu i en vecka, besöka Tullgarns slott med sångfågeln Linnea Sallay eller varför inte uppleva vårt eget fantastiska Norrland, åka Inlandsbanan en sträcka, besöka en sameby, bo i Kiruna (innan det flyttar) se isskulpturerna på Jukkasjärvis ishotell och mycket mer innan vi tar Höga kusten ner till Nynäshamn igen.

En tur till St Petersburg finns också med i programmet för dem som inte upplevt (eller vill uppleva igen). Eremitaget, Fabergéfabriken eller Peter-Paulkatedralen.

Senaste resan gick till underbart vackra Teneriffa och som vanligt var sammanhållningen god och skratten många (vår ständigt närvarande Moringen-anda). Vår årliga flykt från det trista november-vädret var en mycket trevlig upplevelse och kanske åker vi tillbaka till Teneriffa på vår årliga "long stay" i höst.

Vårt program i Nynäshamn med omnejd blir som vanligt en blandad kompott med många tillfällen att ses.

Det blir besök från biblioteket där vi får veta att det inte bara är boklån som sker där. Framtidsfullmaktens och testamentets gåta får en del förklaringar, vi besöker museum, handelsträdgård, äter lunch, åker båt ger oss ut på hemlig resa. Ja, det och mycket mer presenterades inför vår och sommar 2020 innan var och en gick hem till sitt, vederbörligen inspirerade.

Inga-Lill Friberg, SPF Seniorerna Moringen

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel