Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Respekt saknas för skateparken"

Något måste göras för att se till att personer som inte är intresserade av skateboard får förstöra den nya skateboardparken på Estö, anser en insändarskribent.

Annons

Det blir mer och mer klart för oss som dagligen använder skateparken att alla som är där inte är där i samma syfte. Jag talar inte om att vissa åker skateboard, vilket syftet med parken egentligen är, eller att andra använder sparkcyklar i strid mot reglerna. Det som oroar mig mest är att parken på drygt ett år har gått från att vara en mötesplats för skateboardåkare att öva, nöta och bli bättre, till att bli en uppsamlingsplats för sparkcyklar att ställa till med oreda. Det är lite oklart varför det sitter skyltar med regler när man kliver in i parken. Ingenting efterföljs och någon gemensam respekt för ytorna går inte längre att finna.

Förra veckan hade delar av parken blivit förstörd med vax vilket betyder att man inte kan åka med skateboard i dessa delar. Nyligen stod en besökare och kissade i bowlen. Det är helt oacceptabelt. Radiostyrda bilar går också utmärkt att köra runt med, blandat med cyklar som har smutsiga däck, och sparkcyklar i bowlen som inte under några omständigheter ska åka i bowlen. Allt detta står i reglerna och vissa delar som att inte kissa på betongen eller vaxa in parken borde gå under sunt förnuft, men tyvärr verkar detta inte gå fram.

Det är dags att göra en ordentlig utvärdering för att sedan återgå till att skateparken ska vara till för skateboard och inget annat. Eldsjälarna som arbetade länge för att få fram parken till kommunens skejtare förtjänar att parken används i rätt syfte. Skateparken är till för skateboard.

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare eller debattartikel.

Skriv artikel
Annons