Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Röda Korset ordnade mannekänguppvisning

Intresset bland besökarna var stort då Röda Korset i Nynäshamn ordnade en mannekänguppvisning.

Anmäl text- och faktafel

Söndagen 29 september var det dags för den populära mannekänguppvisningen på Röda Korsets lokal i Sjötelegrafen.

Redan innan dörrarna öppnades var det kö utanför. Förväntansfulla damer strömmade in. Ja, det fanns även män på plats, för att kolla utbudet. Platserna vid de uppdukade kaffeborden fylldes till sista plats och visningen kunde börja.

Förutom volontärerna fanns nio mannekänger på plats. Mimmi Redenheim skötte presentationen med den äran. Alla kläder, skor, väskor och accessoarer är skänkta. Som sig bör visades höstkläder. Från tjusiga fuskpälsar till tjockare ytterplagg. Många korta jackor och kavajer, lämpade för övergången till vinter, visades upp. Såväl kjolar och långbyxor lämpliga för vårt klimat hade satts ihop med snygga scarves och stickade luvor. Hemstickade yllevantar, stickade av volontärer finns också till försäljning.

För de som vågar och vill fanns det flera hattar, som ju framhäver elegansen hos bäraren. Våga bära hatt! För vårt vinterklimat fanns praktiska och varma kläder, som täckjackor, med mera. För inomhuslivet visades alla typer av kläder, som matchades med skänkta smycken med mera.

Två mannekänger kom plötsligt ner för trappan med skurhinkar och skurborstar, iklädda städrockar, trodde vi i publiken. Med några enkla handgrepp förvandlade de sig till enkelt festklädda. Och festkläder fanns det i alla storlekar, korta och långa, såväl glittriga som den lilla ”svarta”.

Runt borden hördes kommentarer om att allt som visades var otroligt bra sammansatt, tjusigt och smakfullt. De vackra och alerta mannekängerna fick långa applåder för sina fina framställningar. Avslutningen bestod av ett ”party” med uppklädda mannekänger med glitter och boor runt halsen och ett glas alkoholfritt i handen. Sedan återstod rusningen för att hitta sina eventuella favoriter bland de visade plaggen.

Alla skänkta secondhandvaror som kommer in säljes och pengarna skickas till katastrofområden och till behövande i Sverige. Hittills i år har Röda Korset sålt för 530 000 kronor. 75 000 skänks till Världens barn insamlingen. I lokalen på Sjötelegrafen finns en redogörelse uppsatt för att visa hur mycket och vart pengarna skickas. Tack till alla som möjliggjort att arrangemanget kunde genomföras och tack till mannekängerna.

Britt-Marie Jacobsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel