Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sakletare hittade oväntat fynd

Två geocachare hittade en cannabisodling i Käringboda naturreservat.

Geocaching är en hobby som går ut på att, med hjälp av GPS, hitta ”cachar” som är utplacerade var som helst i skog och mark, eller i stadsmiljö. Cacharna är oftast en loggbok och den som placerat ut cachen kallas ”cachowner”.

I förra veckan var två geocachare ute i Käringboda naturreservat för att leta efter en cach. De fann den, men de fann också något annat, en cannabisodling.

Geocacharna ringde till cachownern som tog kontakt med Polisen. Samma kväll åkte cachownern, tillsammans med Polisen, till platsen och kunde konstatera att det var en cannabisodling.

– Det är ganska vanligt att geocachare hittar sånt här. Vi är ju ute mycket och letar efter saker. Det har hittats kokain, vapen, sprängämnen. Förra året hittade en geocachare i Nynäshamn ett uppbrutet kassaskåp, säger cachownern, som vill vara anonym.

Cannabisodlingen förstördes av Polisen.