Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se när VM-hjältarna gör upp – vi sänder Volkswagen cup och skid-SM

De tog sju VM-medaljer under mästerskapet i Oberstdorf.
Nu står det klart att vi sänder när de svenska längdstjärnorna gör upp både i Volkswagen cup till helgen och på SM i april.

De svenska VM-hjältarnas säsong fortsätter med heta dueller mellan Frida Karlsson, Ebba Andersson och de andra stjärnorna.

Nu får alla chansen att se sina skidfavoriter här på vår sajt när vi sänder Volkswagen cup som avgörs på Lugnet i Falun till helgen – och SM-avslutningen i Kalix 8-11 april.

– Säsongsavslutningen är viktig för våra åkare och det kommer att bli högklassiga och prestigefyllda tävlingar. Det känns väldigt spännande med detta samarbete, som gör att vi når ut såväl nationellt som lokalt, säger Malin Westhed, marknadschef längd på Svenska Skidförbundet i ett pressmeddelande.

De svenska längdstjärnorna tog nyligen sju medaljer – två guld, två silver och tre brons – under skid-VM i tyska Oberstdorf. Nu är Frida Karlsson, Jonna Sundling, Ebba Andersson och alla de andra tillbaka i Sverige, där de laddar upp för säsongsavslutningen på hemmaplan.

Bonnier News har förvärvat de exklusiva sändningsrättigheterna till tävlingarna vilket betyder att du kan se dem både hos oss och på Expressen.

– Längdstjärnorna engagerar verkligen våra läsare, så det känns superhäftigt att de nu får chansen att se Ebba, Frida och de andra. Det passar dessutom in väldigt bra i vår storsatsning på livesänd sport, säger Mattias Wallström, livesportansvarig på Bonnier News.

Några av de stjärnor som är anmälda till helgens tävlingar i Falun är Ebba Andersson, Maja Dahlqvist, Hanna Falk, Frida Karlsson, Charlotte Kalla, Jonna Sundling, Linn Svahn, Emma Wikén, Johanna Hagström, Evelina Settlin och stortalangen Tove Ericsson.

FAKTA: Volkswagen Cup 27–28 mars:

Falun 27 mars: 10/10 km (fristil, damer och herrar), individuell start, preliminär starttid 10.30.

Falun 28 mars: 15/15 km (klassiskt, damer och herrar), individuell start, preliminär starttid 10.30.

FAKTA: SM 8–11 april:

Kalix 8 april: Stafetter, dam och herr.

Kalix 9 april: Teamsprint, dam och herr.

Kalix 11 april: 30 km dam, 50 km herr.