Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se om du behöver söka vård för corona – nytt snabbtest på nätet

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Många undrar om de är smittade av corona-viruset eller inte. Nu har Region Stockholm lanserat ett test på nätet för dig som är orolig.

Det är för att minska trycket på vården som Region Stockholm nu lanserar ett test på nätet. I testet kan personer göra en självskattning för att se om de kan egenvårda sig eller om de behöver kontakta vården.

"De flesta som smittas av coronavirus får milda symtom och kan stanna hemma och ta hand om sig som vid en förkylning eller influensa", skriver Region Stockholm på sin hemsida.

Testet leder inte till direktkontakt med någon vårdgivare, istället ska det ge svar på om du behöver söka vård eller om du kan ta hand om dig själv hemma.

Enligt Region Stockholm får du i slutet på testet råd som anpassas efter dina svar. Inga av svaren sparas i tjänsten utan allt raderas när du lämnar sidan.

Här kan du göra testet!