Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seniordagen hade ett givande eftermiddagsprogram

Mycket bra information förmedlades under Seniordagen i Nynäshamn.

Anmäl text- och faktafel

I fredagens tidning, den 4 oktober, beskrev eminente journalisten Helene Skoglund vad den stora publiken fick se och ta del av under seniordagens förmiddagspass i Folkets Hus.

Efter sopplunchen inleddes föreläsningspasset. Som moderator/ordförande svarade Mona Rudenfeldt för ordningen och att utsatta tidsgränser hölls av talarna. Innan hon överlämnade ordet till föredragshållarna gav hon en beskrivning över vem/vilka, som ligger bakom det dagens evenemang som var det åttonde i ordningen. Nynäshamns kommun och de olika pensionärsföreningarna står bakom arrangemanget.

Nytillträdde socialchefen var första talare på scen och hon gav en beskrivning av sig själv och vad hon och kommunen vill för de äldres välbefinnande.

Sånggruppen Pärlorna, som är en sångcirkel inom Ösmo PRO, var nästa programpunkt på scenen. Sång och musik är en tes som många anser befordrar hälsa och välstånd. Publiken fick höra en knippe visor och det var tydligt att publiken uppskattade inslaget.

Bibliotekschefen Giovanna Jörgensen gav information om de besvärligheter man råkade ut för i samband med vattenskador på biblioteket efter ett skyfall för en tid sedan. Nu är man igång igen och försöker hålla öppet så mycket det bara går. Åhörarna fick höra henne berätta om olika aktiviteter och utbud. Flera av dem tidigare okända för skribenten. Bland annat personliga betjäningen “Boken kommer”. Mycket bra information.

Därefter var det plats på scen för Fixaren Jarmo. Anställd av Nynäshamns kommun, Alla 73-plussare kan få ta honom i anspråk för diverse sysslor i hemmet. Sysslor som för en äldre person eller mindre rörlig sådan, som till exempel inte skall klättra högt på stol eller liknande. Med andra ord skall hjälp från Jarmo minimera bland annat fallolyckor, som med vidhängande skador är en vanlig företeelse.

Från brandförsvaret fanns Tony Kullman på plats. Han pratade sig varm för användandet av och kontrollerna av brandvarnare i hemmen.

Kommunen bedriver som bekant en grannstödbilsverksamhet. Frivilliga förare bedriver sedan många år tillbaka en mobil brotts- och brottsförebyggande verksamhet. Sölve Lundén från Ösmo PRO berättade för åhörarna hur en dags körning kunde se ut.

Ytterligare några föreläsare återstod på programmet men dessa tvingades skrivaren avstå ifrån.

Tack arrangörerna, utställare och andra inblandade för en informativ dag.

Max Möllerfält

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel