Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seniorer lockades till heldag med schack

Koncentrationen var hög när mer eller mindre vana schackspelande seniorer samlades på Folkets Hus i Nynäshamn för att spela mot varandra.

Nynäshamnsbon Hans Malmström var en av dem som lockades till schackdagen.

– Jag kom hit för att jag länge har tänkt att jag ska börja spela schack och såg anslaget. Det är fyrtio år sedan jag spelade, men jag har inte helt glömt bort hur man gör, säger han.

Han har precis avslutat ett parti mot Sam Westerholm, ordförande för Stora Vika schackklubb, som varit med och arrangerat dagen tillsammans med Seniorschack Stockholm och kommunens socialförvaltning.

Förutom schackturnering bjöds det även på spännande schackpartier på storduk och tips för att spela schack med barnbarnen.

– Det är ju ett bra sätt att umgås med sina barn och barnbarn på, säger Christer Dahl, aktivitetskoordinator för äldreomsorgen i Nynäshamns kommun.

Schackdagen är ett led i hans inventering av fritidsutbudet för äldre i kommunen.

– Utbudet av aktiviteter är ganska stort. Det var ingen som visste det innan vi gjorde den här sammanställningen, säger han.

En katalog med alla fritidsaktiviteter finns på biblioteken och andra utvalda ställen i kommunen.