Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sensationellt fin och välkomponerad lunchkonsert med Martell och Weiter

Sopranen Johanna Martell och kyrkomusikern Michael Weiter framträdde i kyrkan i Handen.

Normalt är det ju denna tidnings suveräna evenemangsguide som brukar tipsa om intressanta arrangemang i vår kommun eller i dess närhet. Via datorns stora utbud hade vi denna gång upptäckt att sopranen Johanna Martell tillsammans med kyrkomusikern Michael Weiter skulle uppträda vid en lunchkonsert i kyrkan i Handens centrum. Underkunniga om musikernas kvalitéter var valet lätt för onsdagsutflykten den 28 mars.

Den vackra tegelkyrkan, som invigdes år 1994, innehåller ett stort, ljust kyrkorum. Orgeln, som innehåller 35 stämmor, är tillverkad av Johannes Menzel orgelbyggeri i Härnösand. En vacker flygel flankerar salens södra långsida.

Lunchmusiken inleddes med Ennio Morricones “I min fantasi”. Johanna Martell sjöng den egenskrivna texten och Michael ackompanjerade på orgel. Programmet fortsatte med “Laudate Dominum” av W.A. Mozart och “Bist du be mur” av G.H. Stölzel. Därefter följde “Salve Regina” av Giacomo Puccini. Med ett soloframträdande på flygeln fortsatte nu konserten. Michael Weiter – vilken gudabenådad musiker – framförde med stor stringens “Prelude i ciss- moll, opus 3 nr. 2” av Sergei Rachmaninov. Vilken upplevelse. Absolut ett framförande i världsklass.

Därefter fick vi återigen njuta av Johannas sång och Michaels följsamma muscicerande i “Lascia chío pianga” ur operan “Rinaldo” av Georg Friedrich  Händel, “Einsam in trüben Tagen” ur Lohengrin av Richard Wagner och “Pace , pace mio Dio! ur La Forza del Destino” av Giuseppi Verdi. Johanna utstrålar en värme och ett inre lugn men i ariorna och sången framkommer en stor intensitet. Skribenten, som haft nöjet att iakttaga hennes utvecklingskurva under det senaste  året,  kan konstatera att denna pekar rakt uppåt.

Föreställningen fullbordades och avslutades med !Time to say goodbye “ av Francesco Sartori. Vilka härliga vackra toner som verkligen får svängrum i denna fina kyrksal. Måste vara en akustisk dröm för två så duktiga musikutövare

Tack för musikstunden Johanna och Michael.

Max Möllerfält