Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skateboardtävling lockade proffs och storpublik

Skateboardtävlingen Betongcupen arrangerades i Nynäshamn och det lockade proffsåkare från hela världen. Intresset var stort för tävlingen och det blev en riktig folkfest på Estö.

Annons

Skateboard. Efter en stor internationell skateboardtävling som gick av stapeln i Malmö förra helgen beslutade sig flertalet proffsåkare från USA, däribland Cody Lockwood och Chris Cope, som tillhör den absoluta världseliten, att ändra sina planer och att stanna i Sverige ytterligare en vecka.

Anledningen? För att delta i Betongcupen i Nynäshamn.

– Alla var väldigt nöjda med tävlingen och med staden. De tyckte alla var så vänliga. Cody Lockwood älskar Sverige och ser resan till Sverige som årets höjdpunkt. Han vill komma tillbaka till Nynäshamn, säger Marcus Wärme, Sub Surfers Nynäshamns ordförande.

Sub Surfers var delarrangörer för tävlingen och klubben hade gjort ett bra jobb. På plats var, förutom skateboardåkare i världsklass, mattält, en stor läktare och en scen där det bjöds på livemusik mellan åken från det lokala bandet Sweet Revenge och från Stockholmsbandet Doojiman the exploders. Skateboardparken på Estö var fullsatt under hela lördagseftermiddagen.

– Jag kan faktiskt inte vara nöjdare. Mycket hängde på vädret och det var ju helt otroligt, vilket väder vi fick! Det var god stämning, mycket folk, bra liveband och alla dessa proffs.

– Jättekul att så mycket folk var där också. Kul att folk uppskattar att vi arrangerar någonting.

Betongcupen är en nationell tävling i fyra delar och består av totalt tre klasser, senior, junior och masters, som är för folk över 40 år. Det fanns även en ”tävling i tävlingen” som kallades ”trix for cash”, där åkarna belönades med prispengar för enskilda skateboardtricks. Betongcupen arrangeras av Bryggeriet, som är Malmös skateboardförening.

Betongcupen brukar alltid arrangeras på nya skateparker, så en återkomst av just den tävlingen till Nynäshamn är inte trolig. Men det kommer definitivt att hållas fler skateboardtävlingar på Estö.

– Bryggeriet var nöjda med vårt arrangemang så det är verkligen inte omöjligt att vi kan hålla fler nationella tävlingar i framtiden. Annars kan vi alltid fixa egna tävlingar, vi kan locka många duktiga åkare från Stockholm. Men just nu finns inga konkreta planer, säger Marcus Wärme.

Vinnare av Betongcupen, något överraskande, var 16-årige Kalle Berglind från Malmö.

Unga Kalle besegrade alltså samtliga deltagande USA-proffs, men det var inga sura miner för det. Cody Lockwood och de andra tyckte mest att det var roligt att en ny talang visade upp sig. Kalle Berglind belönades med 18 000 kronor för sin vinst.

Annons