Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Skyddsvärnet tar över efter Bryggan

Second hand-butiken och kaféet Bryggan gick i juni i konkurs och tvingades stänga. Men nu tar ett nytt socialt företag med arbetsträning över.

Den 1 september är tanken att dörrarna till gamla Bryggan ska slås upp igen, men nu i annan regi. Den ideella föreningen Skyddsvärnet har tagit över lokalerna och planerar att fortsätta driva second hand-butik och kafé.

– Vi kommer försöka att utöka variationen. Vi har cateringverksamhet i andra delar av Storstockholm och ett avtal om att bedriva yrkesförberedande utbildning för hotell- och restaurang-branschen. Det hoppas vi kunna erbjuda även i Nynäshamn, säger Skyddsvärnets vd Nilla Helgesson.

Utbildningsavtalet gäller än så länge endast för Stockholms stad. Men samtal har påbörjats med bland andra Nynäshamns kommun och Arbetsförmedlingen.

När Bryggan gick i konkurs förlorade 14 anställda handledare sina jobb. När verksamheten återupptas är det inte säkert att de får inom Skyddsvärnets verksamhet.

– Vi har inte tagit över Bryggans verksamhet, den gick i konkurs. Vi behöver eventuellt omplacera inom vår egen verksamhet, plus att vi behöver en helt annan kompetens än vad Bryggan hade och vad vi själva har, för att vi ska få vissa avtal som krävs för att kunna utvecklas.

Däremot är tanken att vissa av dem som tidigare har arbetstränat på Bryggan ska få komma tillbaka.