Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SL drar in pendeltåg från Nynäshamn

SL planerar stora indragningar i pendeltågstrafiken från Nynäshamn till Stockholm. Man vill dra in sex pendeltågsavgångar på vardagar och slopa halvtimmestrafiken på helger.

NP har tagit del av ett dokument som visar att SL är i färd med att minska antalet pendeltågsavgångar till och från Nynäshamn. Enligt pappret, som är upprättat av landstingets trafikavdelning, ska besparingarna ske med start i augusti 2015.

SL planerar att ta bort två så kallade ”insatståg” som i rusningstid går från Nynäshamn till Jakobsberg. Dessutom är tanken att fyra ordinarie avgångar på vardagar ska slopas, vilket kommer att medföra minskad turtäthet.

På helgerna ska man inte längre kunna ta pendeltåget från Nynäshamn till Stockholm varje halvtimme, enligt SL:s nya planer. Bolaget anser att det räcker med ett tåg per timme på både lördagar och söndagar.

Indragningarna i pendeltågstrafiken är inte den enda besparingsinsats som SL vill rikta mot Nynäshamn. För en tid sedan blev det känt att SL också planerar att dra in turer på buss 861 mellan Nynäshamn och Gullmarsplan. Dessutom planerar SL att höja sina taxor.