Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SL vill dra in turer på 861:an

SL vill dra in turer för buss 861 som går mellan Nynäshamn och Gullmarsplan. Enligt företaget är det för få resenärer på linjen.

Annons
Dras in. SL anser att trafiken på buss 861 går för tätt och vill minska antalet turer.

Många invånare i Nynäshamn tar sig till och från jobbet i Stockholm med buss 861, som går till Gullmarsplan på morgonen och i motsatt riktning på eftermiddagen och kvällen.

Men inte tillräckligt många, anser SL. Från december 2015 vill SL dra in turer på 861:an.

Mellan klockan 6.25 och 6.55 är trafiken på linje 861 som tätast, då det avgår 861:an var tionde minut. Nu tycker SL att det räcker med en buss varje kvart.

Det framgår av en dokument med föreslagna trafikförändringar, som SL har skickat till Nynäshamns kommun. Senast den 5 maj ska kommunen svara.

Linje 861 har haft tiominuterstrafik sedan 2013. Den tätare trafiken infördes delvis som en kompensation för att SL lade ned buss 861C till Cityterminalen.

SL planerar även att försämra turtätheten på busslinje 847 mellan Ösmo och Västerhaninge, via Landfjärden. Den går vanligtvis en gång per timme. Men på grund av att så få använder den tycker SL att det mitt på dagen räcker med en tur varannan timme.

847:an är viktig för personer som bor i mindre orter och byar norr om tätorten Ösmo. Linjen är också ett fungerande alternativ när pendeltågen inte går.

Annons