Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett månadsmöte om vardag, fritid och en vardagshjälte

Annons

Anders Gefert och Katarina Örtlund från Handelsbanken informerade PRO Ösmos medlemmar.

Vackert påskris och Gaby välkomnade alla till PRO Ösmos månadsmöte den 12 april i vår lokal Träffpunkten. Hon presenterade dagens första gäster, Anders Gefert och Katarina Örtlund från Handelsbanken (SHB).

Första frågan från mötesdeltagare framfördes omgående: ”varför är det kötid vid byte av bank?” Katarina förklarade att de bakomliggande faktorerna var flera. På grund av anhopning av ärenden har man varit tvungen att prioritera. Man har gett ärenden med nya hus förtur. Även sådana som inte haft någon bankkontakt har gått före. Man har dessutom gjort viss omflyttning mellan kontoren i Ösmo och Nynäshamn, vilket också påverkat arbetssituationen.

I kommunen finns två SHB-kontor men man har samma chef. I Nynäshamn har man fullservice medan man ägnar sig åt rådgivning i Ösmo. Kontanthanteringen har slopats i Ösmo men finns kvar i Nynäshamn. Vid insättning av mynt ska man lämna dem i rör.

Katarina uppmärksammade oss på att kontoret i Ösmo har lunchstängt mellan 12.30-13.30. På måndagar håller man kvällsöppet till kl 19.00. Det finns inga tankar på att stänga Ösmo-banken och bankfacken kommer inte att försvinna.

SHB kommer att hålla två informationsträffar hos PRO Ösmo, den 18 april kl 10.00-11.00 ”för dig som gillar papper och penna” och den 25 april kl 10.00-11.00 ”för dig som gillar dator och mobil”.

Leone Kentsdotter från Viking Line tog över och berättade om den planerade resan till Norrtelje Brenneri och Rosellakryssningen den 18 maj. Hon har bokat buss med avresa 06.45 från Ösmo busstation. Efter besök och smakprovning på bränneriet fortsätter resan med en dagskryssning Kapellskär – Mariehamn tur och retur. Båten avgår till Mariehamn kl 12.00 och klockan 15.00 är det bistrobuffet inklusive vin, öl, läsk och kaffe.

Hon tog även upp aktiviteter som äger rum senare i år, exempelvis – teater i Helsingfors ”en man som heter Ove”, eller en dagsresa med Rosella till Åland med fem timmars uppehåll och möjlighet till utflykter eller julbordsresan inte att förglömma.

Gaby fortsatte med att meddela att lottförsäljningen i kiosken är inställd i år på grund av ombyggnaden i centrum. Gaby uppmärksammade oss sedan på skoförsäljningen den 9 maj på öppet hus i vår lokal.

Anne-Maj informerade att vid teaterbesöket den 25 april åker vi kl 16.00 i sista vagnen med tåget. Teaterföreställningen tar cirka 2,5 timmar. Hemresan sker eventuellt med tåget 21.04, sista vagnen om vi hinner. Annars åker vi klockan 22.04, sista vagnen.

Eva hade varit på ABF-årsmöte tillsammans med Aino och Vera. Man hade blivit underhållen av en teatergrupp, som spelade Hemsöborna. Möjlighet finns att se denna föreställning, vilket kostar 100 kronor. Eva satte upp en anmälningslista på anslagstavlan.

Kerstin berättade hur hon fått en ny medlem. Hon hade besök av två damer på Friskis och Svettis, där hon hjälper till. När de skulle betala var den ena PRO-medlem och erhöll därför rabatt. När hennes sällskap hörde detta gick hon också med i PRO för att erhålla denna rabatt.

Ingrid F påminde om kommande aktiviteter. Den 24 april kl 10.00 är det dags för nutidsorientering i motionsspåret. Den 12 maj kl 18.00 är det trivselkväll, till vilken hon vill ha in anmälningar senast 5/5. Vårtallriken serveras den 17 maj kl 14.00 och även till denna vill hon ha in anmälningar snarast.

Sölve pratade om cykeltävlingen Velothon den 10 september. Hittills har 17 anmält sig som trafikvakt. Att vara trafikvakt är ingen svårighet. Uthållighet, sunt förnuft och ett glatt humör räcker långt. Han lovade återkomma med ytterligare detaljer och välkomnade flera anmälningar.

Dagens lottdragning hade som högsta vinst en resecheck skänkt av Viking Line – lycklig vinnare blev Ingrid Stuxberg, som dess förinnan tillsammans med övriga i köksgruppen gjort de goda smörgåsarna som serverades till kaffet.

Sölve berättade att Ingrid Flink räddat livet på en medmänniska. Hon uppmärksammade att en man ramlat omkull i sin lägenhet och inte kunde ta sig upp. Hon kallade dit låssmed som fick upp dörren, samt ambulans, så att mannen kom under läkarvård. Han är åter hemma men hade ingen uppmärksammat hans belägenhet, hade han sannolikt inte överlevt. Ingrid fick dagens stora och välförtjänta applåd.

Ulla Laiho

Ingrid Flink uppmärksammade att en man ramlat omkull i sin lägenhet och inte kunde ta sig upp. Hon kallade dit låssmed som fick upp dörren, samt ambulans, så att mannen kom under läkarvård.

Mer läsning

Annons