Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hembygdsmöte med reseminnen från Nordkorea

Årsmöte i Sotholms Härads Hembygdsförening.

Annons

Kaffestund under Sotholms Härads Hembygdsförenings årsmöte.

Söndagen den 2 april hade Sotholms Härads Hembygdsförening sitt årsmöte i Nynäshamns församlingshem. Årsmötesförhandlingarna avklarades snabbt och smidigt med Kjell Larsson som ordförande och Karin Angerby som sekreterare.

Jan Mellring omvaldes som ordförande. Fyra nya styrelsemedlemmar invaldes. Presidiet och en avgående styrelsemedlem avtackades med blommor liksom Ulf Janulf som underhöll på durspel före mötet och under kaffepausen, då även ett lotteri med påskrelaterade vinster såldes.

Efter kaffet visade Jan Mellring bilder och berättade från en resa till Nordkorea som han gjorde förra året: Det behövdes ett speciellt pass för att komma in i landet. Hans bilder från Pyongyang visade ett jättestort lyxhotell, skyskrapor, som från en amerikansk stad, men även vanliga hus och stora torg för parader. Det finns monument med symboler för industri, konst och jordbruk, även ett par överdimensionerade statyer på de två förra ledarna och där det skulle läggas blommor.

Ett 200 meter högt torn med hiss var Jan uppe i och han var även på studiebesök i förskolor. Tunnelbanan i staden ligger 100 meter under marken och är väldigt påkostad (se bild). Han blev klippt och rakad för cirka 45 kronor.

Det var verkligen en udda resa till ett udda land.

Lena Håkansson

Ulf Janulf underhöll med sitt durspel före mötet och under kaffepausen.

Jan Mellring berättade och visade bilder från en resa till Nordkorea som han gjorde förra året.  Här ett par överdimensionerade statyer på de två förra ledarna. Där skulle det läggas blommor.

Tunnelbanan i Pyongyang ligger 100 meter under marken och är väldigt påkostad.

Mer läsning

Annons