Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julen dansades ut på Balder till traditionell och lekfull musik

Torsdagen den 11 januari var det dags för julgransplundring på äldreboendet Balder.

Annons
Full fart runt granen. Foto: Max Möllerfält

Som vanligt inleddes julgransplundringen, iscensatt av de duktiga värdinnorna/volontärerna, med att kaffe serverades dem som ville ha.

Lill-Britt inledde med att hälsa alla hjärtligt välkomna och musikanterna Torbjörn Tessem och Gun och Ove Landeborn kunde dra igång underhållningen. Som brukligt – när Ove står för musikunderhållning – inledde han med att dra en historia.

Kaffegästerna kunde sedan njuta av de lugna låtarna “Sången till byn” och “Annas visa” innan det var dags för dans kring granen. Publiken var inte nödbedd att delta i lekarna. Under ledning av Barbro Nyström - och till ackompanjemang av de duktiga i orkestern – fick vi höra många av de gamla fina låtarna som vi brukade sjunga i samband med julgransplundringar då vi var unga.

För musiken stod, fr v Torbjörn Tessem (elbas) och  Ove och Gun Landeborn (dragspel). Foto: Max Möllerfält
Långdansen genom restaurangen. Foto: Max Möllerfält
Raketen. Foto: Max Möllerfält

Intresset och geisten var det inget fel på. Det var täta ringar med dansande runt granen och med Barbro i spetsen blev det också en långdans genom restaurangen. Innan julträdet bars ut hann man med flera “raketer”.

Den härliga torsdagsunderhållningen avslutades med musik till vilken många passade på att dansa.

Innan programmet var slut delade värdinnorna ut en godispåse till alla “plundrare”. En sådan påse hörde ju också till festen även förr i världen. Tack för upplevelsen.

Max Möllerfält

Mer läsning

Annons