Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konstresa till Sven-Harrys

Annons

Urban Larssons stilleben på Sven-Harrys.

Nynäshamns konstförenings apriltorsdagskonstresa den 6 april gick till Sven-Harrys konstmuseum i Vasaparken. 14 personer deltog i resan och denna gång åkte vi ända till Karlbergs station.

Första stopp var för det obligatoriska förmiddagskaffet (för att samla kraft till att se på konsten). Vi stannade vid ”Rörstrands slott” där vi drack vårt kaffe med god kaka, i en fängelsehåla långt nere i källaren. Helt klart ett udda, men trevligt ställe.

Vi promerade sedan, i det fina vädret, till Vasaparken och Sven-Harrys. Där visades en film om den svenska konstnären Urban Larsson, som numera bor i Amsterdam. I museet var det många av hans målningar. Det var vackra stilleben och fina porträtt av damer och en del landskapsmålningar.

Några av deltagarna tog också chansen att följa med på en guidad visning av replikan på Sven-Harrys våning, som ligger högst upp i huset. Runt våningen löper en takterass med strålande utsikt över Vasaparken och delar av Stockholm. En del konst stod ute på terassen bland annat tre lekande flickor.

Dagen avslutades med en god middag på restaurang Pompei på Odengatan.

Lena Håkansson och Britt Eneborg

Mer läsning

Annons