Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Släktforskare forskade tillsammans på månadsmöte

Maria Landin berättade om sin bok ”Brott och straff på Södertörn” när Nynäshamns släktforskarförening hade möte.

Anmäl text- och faktafel

Nynäshamns Släktforskarförenings månadsmöte tisdag den 14 maj var et arbetsmöte där medlemmarna forskade tillsammans och hjälpte varandra med att få svar på de frågor som dyker upp när man släktforskar. Det kan vara vad det står i kyrkböckerna, prästerna skrev inte alltid lika tydligt och med lika bra pennor, eller hur man skall tolka det man faktiskt kan läsa.

Mötet inleddes med att Maria Landin berättade lite om hur hennes bok ”Brott och straff på Södertörn” har kommit till, hur hon har arbetat tillsammans med de två medförfattare på att få fram boken. Ett jobb som har tagit flera år att få klart.

Medlemmarna lyssnade andäktigt till Maria.

Vi hade även rea på vårt lager av böcker och DVD-skivor, många medlemmar passade på att fynda och supplera sin behållning av litteratur.

Från styrelsen vill vi samtidigt passa på att önska alla medlemmar en trevlig sommar, kanske vi möts på Släktforskardagarna i Borås.

Hans-Peter Stülten

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel