Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sluta vara självisk och anta den globala utmaningen

Signaturen Sofia skriver i en insändare om behovet av att göra mer för att komma tillrätta med klimatproblemen.

Annons

Anmäl text- och faktafel

Ät mer grönsaker och åk mer kommunalt, uppmanar insändarskribenten.

Tacksamhet är någonting vi lär oss från barnben, att säga tack för maten och tack för gåvor vi får. Däremot har vi smutskastat tacksamheten till varför vi får leva.

Översvämningar, torka, smältande isar, ökad växthuseffekt samt konflikter med knappa mat- och vattenresurser. De är utmaningar vi står inför, vi i Sverige lever som vi hade fyra jordklot men vi har bara ett. Vill du att dina barn och barnbarn ska födas in i de här samhället? Om inte, sluta vara självisk och anta den globala utmaningen.                                 

Möjligtvis kände du den stekande solen i somras och uppskattade den solbrännan du fick. Eldningsförbudet slog till under sommaren och satte stopp på den efterlängtade grillningssäsongen. Tråkigt eller hur?

Det var inte bara trist med eldningsförbudet, utan de var en av de varningarna vi kunde få för att rädda planeten. Det är dags att du börjar agera.

Åtgärder behöver vidtas på alla slags nivåer, kombinera dina offentliga åtaganden med dina privata initiativ. Det här kan inte vara tacksamheten vi ger tillbaka, vi kan inte ge denna framtid till våra barn och vi kan inte fortsätta leva så här.

Ändra din inställning, börja sortera, skänk pengar till organisationer, ät grönt och åk kommunalt. Du är med och gör skillnad, låt oss rädda haven och atmosfären som vi lever i. Klimathotet sker nu, de är dags att du lär dig uppskatta planeten och tacka för att du får leva.

Sofia, Nynäshamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons