Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(SN) ordnar möte om kommundelning

Sorundanet går vidare med sin idé om att dela upp Nynäshamns kommun. I maj ordnar partiet ett möte där kommundelning ska diskuteras.

I mars lanserade Sorundanet Nynäshamns kommunparti en idé om att dela upp Nynäshamns kommun. Nu tar partiet ännu ett initiativ i samma fråga, genom att ordna ett möte.

Den 19 maj klockan 19 håller (SN) i ett informationsmöte om ämnet kommundelning. Mötet hålls i Sorunda bygdegård.

Huvudtalare är Lennart Lundberg från Knivsta kommun, som berättar hur det går till att bryta sig loss och bygga upp en ny kommun.

Knivsta kommun bildades år 2003 när Uppsala kommun delades och blev två nya kommuner, Knivsta och Uppsala. Delningen gjordes efter en folkomröstning. Då hade kommundelen Knivsta ungefär 12 000 invånare och i dag har kommunen drygt 15 000 invånare. Knivsta kommun är därmed en av de snabbast växande kommunerna i Sverige, skriver man på Knivsta kommuns hemsida.

Knivsta var – precis som Sorunda – en egen kommun innan den stora kommunreformen på 1970-talet.