Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SN: Utvecklingsplan behövs för kommunens aktivitetsplatser och lekplatser

Aline Varre (SN) skriver i en insändare att Nynäshamns kommun behöver en plan för att utveckla sina lekplatser.

Anmäl text- och faktafel

Vi i Sorundanet Nynäshamns Kommunparti, har åkt runt i hela kommunen och tittat på de olika utemiljöer som finns i vår kommun, platser där våra invånare kan mötas. Och det känns som detta är ett område som också saknar en planering eller underhåll. Det finns faktiskt barn, ungdomar och vuxna, pensionärer och de med olika funktionsvariationer i hela kommunen.

Vi har inte hittat en plats där alla skulle kunna mötas eller träffas. Antingen är det bara för småbarn, eller så finns det inga sittplatser, eller så kan de som sitter i rullstol inte komma fram. Vi skulle vilja göra en planering för olika områden i hela kommunen.

För det är inte rättvist att kommunen bygger lekparker, utegym eller mötesplatser till exempel bara i tätorten och Ösmo, det är just detta vi påpekar när vi säger att det ska vara lika fördelning av våra skattemedel för alla i hela kommunen.

Sorundanet tycker speciellt våra barn och ungdomar är värda mycket mera! De är värda fina lekområden, de är värda platser där de kan umgås med olika intressen. De ska vilja åka dit för att bara vara tillsammans, träna eller filosofera.

Dagens ungdomar möts av fotbollsplaner som inte har nät, grusplaner som inte går att spela på, belysning som inte fungerar, skateramper som har stora hål så de inte längre kan användas.  Backlura har en fotbollsplan, precis intill planen, inne i skogen/dungen finns någon form av större inhägnad plats med gunnebostängsel runt, ett stängsel som har taggtråd i toppen! Vad säger vi egentligen till barnen på Backlura? Har de inte lika stort värde som alla andra barn har? Hur miljön är runt våra barn är otroligt viktig. Vi tycker att våra barn och ungdomar är värda det bästa!

Våra mål borde vara: “Mötesplatser för barn i alla åldrar och med olika förutsättningar, där lek kan stimulera dem i deras fysiska (motoriskt och hälsomässigt) och psykiska (personligt och i samspel med andra barn och vuxna) utveckling.”

Vi vill att fler lekplatser och aktivitetsplatser skapas och de som finns underhålls och utvecklas mer. Med lite inspiration från andra kommuner. Vaggeryds kommun har en fin utvecklingsplan, som de har tagit fram.

Vi tror att med planering och kreativitet som att använda den fina naturen vi har och material som finns i vår natur, så kan vi skapa fler mötesplatser som alla kommer känna sig stolta över samt vilja vara där.

Aline Varre, kandidat till kommunfullmäktige för Sorundanet Nynäshamns Kommunparti

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel