Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snålt med tid på bussen

Annons

"Så kan kollektivtrafiken i Stockholmsregionen och Nynäshamn förbättras" skriver moderaterna på debattplats i Nynäshamns Posten.

Kan tyckas bra och genomtänkt. Men jag som pensionär, som reser förhållandevis sällan och använder så kallad reskassa samt dessutom då reser långt, typ Nynäshamn-Fisksätra, Nynäshamn-Spånga, Nynäshamn-Åkersberga tur och retur, då räcker det inte med 75 minuter för enkel resa. Om man inte fuskar förstås för att slippa extraklipp vid någon av de omstigningar som krävs mellan olika färdmedel/linjer, för det mesta förknippat med tidsutdräkter som tär på de där stipulerade spannet om 75 minuter.

Spannet borde vara minst 90 minuter och helst 120 minuter. Är det moderat politik att vara så njugga med giltighetstiden per klipp i reskassan? Visst jag vet att jag helt slipper det här problemet om jag i stället använder periodkort av något slag. Men jag reser förhållandevis sällan.

De nuvarande reglerna och priserna gynnar inte precis resande, tvärt om!

Är det också moderat trafikpolitik? Att gynna bilåkandet?

Ingemar Carleman

Anmäl text- och faktafel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel