Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Södertörn runt med roddbåt och jolle

Äventyraren Oskar Kihlborg och journalisten Kim Nordlund fick utmaningen att ro och segla runt ön Södertörn. Under tisdagen kom de till Nynäshamn.

Annons

I fjol klassades Södertörn officiellt som en ö av SCB och blev då Sveriges tredje största ö. Oskar Kihlborg och Kim Nordlund ska i veckan ta sig runt Södertörn genom att endast ro och segla.

Det var Johan Boström, chefredaktör på båttidningen På Kryss, som under ett samtal på redaktionen kom med idén att göra något på temat att Södertörn nu har blivit en ö.

– Det lät som en bra idé att runda den – då! Sedan var vi helt plötsligt i gång, säger Kim Nordlund, journalist på På Kryss.

Oskar Kihlborg som, tillsammans med Mikael Reuterswärd, var första svensk att nå toppen av Mount Everest kontaktades och fick frågan om han ville genomföra detta med Kim.

– Jag går ju i gång på sånt här. Annars hade det varit en vanlig, grå och trist vecka. Det är sånt här som gör att man känner att man lever, säger Oskar Kihlborg.

– Det behöver inte vara att bestiga höga berg eller segla över Atlanten. Det kan vara ett äventyr i hemtrakterna som bara tar en vecka.

Att genomföra äventyret i december medför vissa svårigheter.

– Man måste ha respekt för när det är fem grader i vattnet och minst lika kallt i luften. Skulle det hända något är det inte många som kan hjälpa till, säger Kihlborg.