Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sofia Ullman bjöd på vacker sång i sommarkväll

Sofia Ullman uppträdde i Sorunda kyrka.

Anmäl text- och faktafel

Onsdagen den 10 juli hälsade Sorunda kyrka välkommen till en konsert med soloartisten Sofia Ullman.

Efter klockringningen i den fina kyrkan fick vi lyssna till Sofia, som till eget pianoackompanjemang framförde sin egenskrivna “Jag vill vara din sol”.

Hon har även skrivit “En sång om regnet”. En melodi precis så mjuk. som när man hör regnet strila ner. Melodin beskriver regnets olika skiftningar.

Sofia har i viss mån samarbetat med Kenneth Gärdestad. Vid ett tillfälle ringde hon upp honom och frågade om han ville skriva några texter till henne. Efter en längre tid fick hon svar från Kenneth, där han berättade att han skrivit en sång till henne. Han kallade sången “Måla mig i akvarell”. Sofia sjöng den för oss och det var en mycket vacker och beskrivande text.

Efter några sånger i programmet följde en kort andakt. Den leddes av kyrkoherde Hansén och handlade om, att vi människor ibland behöver “städa upp” lite grann i våra sinnen.

Efter det sjöngs psalm 190, “Bred dina vida vingar”. Sofia åter med en egen sång “Tystnaden”, där jag bland annat uppsnappade “tystnaden stiger över en bro, men ingen har sett var tystnaden bor”.

När man träffar en ny människa i något sammanhang, vad gömmer sig bakom den människan? Alla har sin egen ridå. Sofia skrev i de tankarna “Bakom din ridå”.

Sofia har en klar och fin röst. Hennes ackompanjerande på piano var förstklassiskt. Hennes berättelser om hur hon kommit fram till det skrivna i sina låtar, gav en klarhet som sade mycket om hennes arbete. Vi hade stor behållning av hennes fina kompositioner.

Hon avslutade sin lilla konsert med en medryckande melodi i tangotakt. Vi lämnade kyrkan i härlig nedgående sol och en ganska ljummen sommarkväll och kände tacksamhet för det vi deltagit i.

Anna Möllerfält

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Nynäshamns Posten Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel