Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sorundabor vill sätta upp egna vägskyltar

Sorundabor har ilsknat till mot att Trafikverket har tagit ner skyltar med namnet Sorunda längs huvudvägarna. Nu har hembygdsföreningen startat en insamling för att sätta upp egna skyltar.

Trafikverket valde att ta bort skyltarna med namnet Sorunda eftersom det inte är en ort utan en socken och för att många hade klagat på att de satt vid fel ställen. Nu har Sorunda hembygdsförening startat en insamling som ska finansiera nya skyltar. Målet är att få in 25 000 kronor där försäljning av T-tröjor kommer vara huvudfokus. Motivet är valt med självironi.

– Det är en vägskylt med blå bakgrund och vit text eftersom det är sådana skyltar som försvann, säger Acke Rising, medlem i Sorunda hembygdsförening.

Skyltarna klassas som reklam och eftersom de inte kommer att placeras intill väg 225 utan en bit bort från vägen är det kommun och markägare som ger tillstånd.

– Vi har fått godkänt av alla parter att sätta upp skyltar vid Kagghamra i norr och vid Lyngsta i söder, säger Rising.

På skyltarna kommer det att stå ”Välkommen till Sorunda – en socken för sig”. Föreningen vill även skylta upp sevärdheter.

– Det kryllar av fornminnen som vi bland annat vill visa upp för turister.

Tröjornas säljs varje söndag fram till jul i Fattigstugan. Den andra advent flyttas dock försäljningen till Västerby bygdegård.