Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stipendium till trotjänare vid Nyble hembygdsgård

Ingrid Stuxberg har blivit belönad med ett stipendium från Lions Club Sorunda-Ösmo.

När Lions Club Sorunda-Ösmo firade 30 år, instiftades ett jubileumsstipendium. Klubbens förutsättningar att lämna stöd till stipendier och övrig stödverksamhet – lokalt, nationellt och internationellt – är deras intäkter från valborgsmässofirande vid Muskan samt från Ösmo marknad. Lokalt skall stipendiet tillfalla någon i Sorunda eller Ösmo, som genom ideellt arbete skapat glädje för många.

Vid en liten ceremoni söndagen den 19 april, på dansbanan vid Nyble hembygdsgård, uppmärksammades en av hembygdsgillets trogna medlemmar. Det handlar om Ingrid Stuxberg, som i många år varit gillets allt i allo i olika genrer. Hon har aktivt deltagit i gillets alla aktiviteter och rönt mångas uppskattning.

Ingrid fick av Lions Club mottaga en utmärkelse bestående av diplom och en penningsumma. Detta för hennes fina engagemang inom hembygdsföreningen under 30 år.

Ingrid hade kallats till hembygdsgården i tron, att här skulle hållas ett styrelsemöte. Den stygga coronan gjorde, att ordföranden och några av styrelsemedlemmarna höll sig på dansbanan med avstånd till varann på cirka två meter.

Lions Clubs ordförande Per Danielsson och sekreteraren Olof Jönsson, överlämnade gåvan och sade många fina ord till Ingrid. Hon önskades dessutom allt gott i framtiden.

Ingrid blev verkligen överraskad över det hela och tog med glädje emot diplomet och penningsumman. Solen lyste från en klarblå himmel och satte guldkant på den lilla ceremonin.

Anna Möllerfält