Annons
Vidare till nynashamnsposten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnfyllt mästarmöte avgjordes i Andréas Erikssons Lites-bilar

Supercar Lites-bilar från OMSE i Nynäshamn användes när många av världens mest framgångsrika bilsportsstjärnor möttes i Race of Champions.

Eftersom det inom bilsport finns så många olika discipliner och tävlingsserier är det svårt att slå fast vem världens bästa bilförare egentligen är. Men för att åtminstone försöka få ett svar på den frågan anordnades tävlingen Race of Champions under den gångna helgen i Miami i Florida.

För att tävlingen skulle bli likvärdig fick förarna göra upp i åtta olika typer av bilar. En av dessa var rallycrossbilar av typen Supercar Lites, som är konstruerade av rallycrossentreprenören Andréas Eriksson i Nynäshamn.

Den individuella tävlingen i Race of Champions vanns av colombianen Jaun Pablo Montoya, som har varit framgångsrik inom bland annat Formula 1, Indycar och Nascar. I nationstävlingen gick segern till Tyskland – tack vare stark körning av F1-stjärnan Sebastian Vettel.