Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södertörnvargens kullsyskon fälldes i Rialaområdet

Vargen som sköts under skyddsjakten i Rialaområdet är den hane som tidigare kunnat knytas till området. Det visar ett DNA-prov. Den skjutna vargen var kullsyskon till vargtiken på Södertörn.

Annons

Den 10 oktober i år fälldes en varg i Rialaområdet. Djuret fördes till Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) för obduktion och provtagning. Prover som har tagits visar att vargen är samma individ som Länsstyrelsen tidigare konstaterat har rört sig i området. Det är en norska hanen som är kullsyskon med tiken som rör sig på Södertörn.

Ingen vargindivid har enligt länsstyrelsen kunnat knytas till angreppen på sällskapsdjuren, men spillning visar att hanen har befunnit sig i området.

Man kan också konstatera att det inte skett några fler attacker på sällskapsdjur eller tamdjur i området sedan vargen fällts.

– Vi bedömer att det är den skadegörande vargen som har fällts eftersom vi inte har haft några fler incidenter eller skador i området, säger Mia Olausson, naturvårdschef på Länsstyrelsen i en kommentar.

Läs mer:

Mötte varg i Tyresta – vill varna andra hundägare

En av Riala-vargarna fälld – skyddsjakten avslutas

TV: Varg tog hund framför ögonen på hundägaren

Mer läsning

Annons