Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets medarbetare har utsetts – jobbar i köket på Rosengården

Nynäshamn kommun har utsett årets medarbetare 2017. Utmärkelsen gick till kökschef Pia Andersen med arbetslag på Rosengårdens kök.

Annons
Kökschef Pia Andersen och hennes köksteam jublade när de utsågs till årets medarbetare i Nynäshamns kommun år 2017. Foto: HG Bild

Kommunen delar varje år pris till en eller flera medarbetare vars arbete förtjänar att uppmärksammas. I år gick priset till Pia Andersen och hennes medarbetare i köket på Rosengården, skriver Nynäshamns kommun på sin sajt.

Enligt juryns motivering är ingenting omöjligt i vård- och omsorgsboendets kök. På Rosengården finns 102 lägenheter och en lunchrestaurang som är öppen för allmänheten.

Läs även: Tjelvar firade 100-årsdagen med familj och vänner – och med telegram från kungen

Så här motiverar kommunen valet av årets medarbetare: "För Pia och hennes team är inget omöjligt. Som till exempel att laga Tiramisu till en Italiensk pubafton, smörgåstårta och jultallrik till över 300 personer, anpassad kost till den äldre med sväljsvårigheter, och att från en dag till nästa servera lunch till finansministerns besök. Allt detta görs utan att ge avkall på att samtidigt laga mat till hela Rosengården, Tallåsen och hemtjänstkunder alla dagar hela året om.

Pia Andersen är både glad och lite överraskad över priset som kommer att firas både bland personal och boende:

– Pengarna kommer vi nog spendera på någon mysig aktivitet för personalen. Även de boende ska få en härlig kväll med riktigt god mat för att fira. Det är tack vare dem vi har vår verksamhet och våra jobb, säger hon i en kommentar.

Läs även: En inblick i yrkeslivet för eleverna på särskolan

 Årets hederspris gick till arbetslaget Grundsärskolan inriktning träning.

Så här lyder en del av motiveringen: "Medarbetarna har på ett professionellt sätt flyttat en mycket känslig verksamhet från skollokaler anpassade för särskoleelevers behov till sjukhuslokaler. Avdelningen fanns förut på Tallbackaskolan, men har nu alltså flyttats till Nynäshamns sjukhus"

Mer läsning

Annons