Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bouveng (M): "Norvik är nyckeln till mer dubbelspår"

Nynäshamns nya kommunalråd Patrik Isestad (S) kan inte kräva att Stockholms läns landsting ska ordna mer dubbelspår på Nynäsbanan. Det säger oppositionsrådet Harry Bouveng (M), som tycker att Isestad borde bli mer insatt i kollektivtrafikfrågor.

Annons

Dubbelspår på Nynäsbanan.

I en intervju i NP nyligen uttalade sig Nynäshamns nya kommunalråd Patrik Isestad (S) om behovet av dubbelspår på Nynäsbanan och kvartstrafik på pendeltågen.

"Vi måste kalla in våra landstingspolitiker, tillsammans med Harry Bouveng (M) som ju har en position i landstinget, och kräva att utbyggnaden fortsätter hela vägen till Nynäshamn. Vi ska också ha kvartstrafik på pendeln", sade Isestad.

Harry Bouveng säger till NP att han tycker att det verkar som att Isestad inte är så väl insatt i kollektivtrafikfrågor. Så länge det inte byggs något dubbelspår söder om Hemfosa går det inte heller att ha kvartstrafik med pendeltågen till och från Nynäshamn, säger Bouveng.

– Det är Trafikverket som planerar och bygger dubbelspår. Efter det dubbelspår till Hemfosa som nu håller på att slutföras finns inget ytterligare dubbelspår inplanerat. Isestad bör i första hand vända sig till sin partikamrat, infrastrukturminister Anna Johansson (S).

Läs även: Snabbare pendeltågstrafik till Stockholm – resan ska ta mindre än en timme

Harry Bouveng håller dock med Patrik Isestad om att dubbelspår söder om Hemfosa vore önskvärt.

– Om Nynäshamns kommun påverkar staten för att få till dubbelspår kommer Stockholms läns landsting säkert på olika sätt stötta det önskemålet.

– Jag tror att nyckeln till fortsatt dubbelspårsutbyggnad är Norvik. Det gäller att få fler aktörer att förstå de fördelar som det skulle innebära om man tack vare dubbelspår kan frakta mer av det gods som kommer att komma till Norvik med tåg i stället för med lastbilar, säger Harry Bouveng.

Läs även: Snart ska dubbelspåret kopplas på

Mer läsning

Annons