Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggprojekt i Nynäshamn sålda – ska bli 460 bostäder

Två bostadsprojekt med inflytt år 2020 i Nynäshamn säljs till två olika ägare. Det skriver säljaren, Magnolia bostad i ett pressmeddelande.

Annons

Viva bostad Nynäshamn köper bostadsprojektet Fyren etapp 1 som omfattar 220 lägenheter. Fyren etapp två, med 240 bostäder och en förskolelokal, säljs till SEBs bostadsfond Domestica IV.

Bostäderna ska ligga på fastigheten Telegrafen 16, intill köpcentrumet Sjötelegrafen. Projektet har tidigare kallats för Seaview och detaljplanen för området antogs 2010.

För prenumeranter och pluskunder [+]: Planer på bostadstorn väcks till liv – "Vår ambition är att det ska bli ett landmärke i Nynäshamn"

Säljaren, Magnolia bostad, skriver i ett pressmeddelande att bostadshusen ska bidra som landmärke i Nynäshamn med unik arkitektur. Bygger gör Consto AB. Som högst ska bostadshusen bli 19 våningar och stå klara för inflytt år 2020. När projekten är klara ska de tillsammans vara värda 950 miljoner kronor.

Magnolia Bostad skriver att Andreas Rutili, som ingår Magnolia Bostads styrelse, har ett indirekt ägarintresse i Viva Bostad Nynäshamn AB, men inte bestämmande inflytande.

Mer läsning

Annons