Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Grattis, du har en tonåring" ger svar om ångest och nedstämdhet – föräldrar bjuds in

Under öppethuskvällarna med titeln "Grattis, du har en tonåring" kan föräldrar träffa de som jobbar med barn och unga i kommunen, och lyssna på en föreläsning om tonåringar och ångest. Den första träffen är i Sorunda och den andra i Ösmo.

Annons
Att vara tonårsförälder kan vara svårt.  Kommunen, polisen och flera andra aktörer vill stötta tonårsföräldrar med informationskvällarna

”Grattis du har en tonåring” är en informations- och öppethuskväll där tonårsföräldrar kan träffa flera av de aktörer som jobbar med ungdomsfrågor i Nynäshamns kommun. Det är helt gratis, och först ut är en träff i Sunnerbyskolan i Sorunda den 19 mars, mellan klockan 19 och 21.

Den 16 april är det Ösmos tur. Mellan klockan 19 och 21 kan man träffa vuxna som jobbar med barn och unga om man beger sig till Vanstaskolan.

Vid båda tillfällena kan man mingla runt och ställa frågor, men också lyssna på en föreläsning om hur man som förälder kan göra om man har en tonåring som är nedstämd eller har ångest.

Det är tredje gången som "Grattis du har en tonåring" anordnas. Arrangörerna är "Ungdomsnätverket" som består av Nynäshamns kommuns socialtjänsts öppenvård och mottagningsgrupp, polisen, ungdomsmottagningen, Ung Fritid, kuratorerna på skolorna, nattvandrarna, Nynäshamns församling och Rudans vårdcentral.

Mer läsning

Annons