Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljonbonus till Nynäshamn – har överträffat alla mål gällande jobb åt nyanlända

Nynäshamns kommun får en bonus efter att ha överträffat regeringens mål gällande att skapa arbetstillfällen för nyanlända personer.

Annons
Målet var att skapa 17 nya jobb för nyanlända och långtidsarbetslösa personer under 2017, men det blev nästan tre gånger så många nya extratjänster.

Sedan två år tillbaka har Nynäshamns kommun tagit emot så kallade ”extratjänster”, en arbetsmarknadspolitisk åtgärd för att få in nyanlända och långtidsarbetslösa på arbetsmarknaden. Arbetet har varit så pass framgångsrikt att kommunen nu får en bonus på 1,2 miljoner kronor från regeringen, skriver Nynäshamns kommun på sin hemsida.

Läs även: Så många nyanlända människor ska Nynäshamn göra plats åt nästa år

Satsningen på extratjänster sköts av Arbetsförmedlingen och riktar sig till nyanlända och långtidsarbetslösa med syftet att de ska få in en fot på arbetsmarknaden. För kommunen och andra arbetsgivare innebär det en extra resurs, främst inom äldrevård, förskola och skola. För den långtidsarbetslöse innebär det en riktig anställning och målet är att fler ska komma ut i arbetslivet och bli självförsörjande.

Läs även: Grannar kritiska till modulbostäder för nyanlända på Estö

Regeringen gav Nynäshamns kommun som mål att skapa 17 extratjänster innan 2017 var slut. Det målet har kommunen nu slagit med råge genom att skapat 46 extratjänster och därför faller nu bonusen ut.

– I Nynäshamns kommun kommer pengarna återinvesteras i arbetsmarknadsinsatser för att få fler i arbete. Varje människa som får möjlighet att skapa sig en egen försörjning är en framgång både för människan och för samhället i övrigt, säger Patrik Isestad (S), kommunstyrelsens ordförande i en kommentar.  

Näst efter Järfälla är Nynäshamn den kommun som i Stockholmsregionen som har lyckats sysselsätta flest extratjänster i förhållande till befolkningsmängden.

Läs även: Nynäshamn, Haninge och Tyresö gör storsatsning på nyanlända

Mer läsning

Annons