Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu lanseras Plus – så funkar det

Nu går det inte längre att ta del av allt innehåll på nynashamnsposten.se gratis. Nyhetschefen Niklas Milberg berättar varför.

Annons

Niklas Milberg är nyhetschef på Nynäshamns Posten.

Vad är Plus?

– Plus är en märkning. Alla som prenumererar på något av våra paket har tillgång till det plusmärkta innehållet på nynashamnsposten.se och i appen. Du som redan har en prenumeration behöver bara aktivera ditt konto här (om du har gjort det efter 7 september 2016 räcker det med att logga in).

Prova vårt nya nyhetspaket Plus, första månaden för endast 1 kr .

Varför börjar NP med Plus?

– Vår papperstidning, som man alltid har betalat för, har fortfarande en stark ställning. Samtidigt är det allt fler som vill ta del av de lokala nyheterna i våra digitala kanaler. Då behöver vi hitta affärsmodeller som ger de intäkter som behövs för att kunna producera lokala nyheter även i framtiden.

Varför görs detta just nu?

– Vår sajt och app har utvecklats och vi ser att det finns ett ökat intresse att prenumerera på digitala tjänster, jämfört med för några år sedan. Den tekniska lösningen som nu finns framtagen gör Plus-tjänsten lätt att använda.

Vad får man för pengarna?

– Som Plus-kund får man unik, lokal journalistik om vad som händer i Nynäshamn, Ösmo och Sorunda samt på Torö och Muskö. NP berättar om människor som bor och är verksamma i vårt utgivningsområde, på ett sätt som ingen annan gör.

– Traditionellt har NP levererat lokala nyheter två gånger i veckan, i papperstidningarna på tisdagar och fredagar. Nu gör vi det varje dag, i våra digitala publiceringskanaler.

Vad kommer att fortsätta att vara öppet för alla på sajten?

– "Blåljusnyheter" och andra samhällsviktiga händelsenyheter, till exempel, kommer man även i fortsättningen att kunna ta del av gratis.

Mer läsning

Annons