Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nynäshamn får miljoner från staten för extratjänster

Nynäshamns kommun tilldelas nu 1,6 miljoner, när Arbetsförmedlingen på uppdrag av regeringen fördelar 500 miljoner till kommuner och landsting som anställt personer långt ifrån arbetsmarknaden på extratjänster.

Annons

I slutet av förra året hade 45 extratjänster skapats i Nynäshamns kommun.

Modellen med extratjänster infördes i november 2015 och syftar enligt regeringen till att uppmuntra fler att anställa personer som står långt ifrån arbetsmarknaden.

Den ger möjlighet till full subvention av lönen samt arbetsgivaravgifterna i 12 månader, med möjlighet till förlängning i ytterligare ett år, enligt Arbetsmarknadsdepartementets pressmeddelande.

Extratjänster finns i dag inom skolan, äldrevården, barnomsorgen, sjukvården, kulturell verksamhet, ideella föreningar och trossamfund.

Stockholms läns landsting tilldelas 7 824 676 kronor.

Foto: Henrik Montgomery/TT

– Genom extratjänster ges verksamheter inom välfärden möjlighet att ta in en extra resurs som kan stötta och avlasta. (...) Rekryteringsbehoven är stora och en extratjänst kan vara en bra väg in för den som i framtiden vill bli undersköterska eller vårdbiträde, säger arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson i pressmeddelandet.

Mer läsning

Annons