Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurang riskerar att mista sitt alkoholtillstånd – varnas efter misskötsel

En restaurang i Nynäshamns kommun riskerar att mista sitt alkoholtillstånd. Socialnämnden ger en varning till restaurangen sedan den misskött sina skatteinbetalningar.

Annons

En restaurang i kommunen riskerar att mista sitt alkoholtillstånd.

Socialnämnden i Nynäshamn ger en varning till restaurangen för att ha brutit mot reglerna i alkoholtillståndet. Bolaget har, enligt biståndsutskottet, förfallna och obetalda skatter. Nämnden har avskrivit ärendet en gång sedan bolaget lämnade in en godtagbar förklaring, men nu har man tagit upp ärendet igen efter att nya missförhållanden har uppdagats.

Att servera alkoholhaltiga drycker är en socialt ansvarsfull uppgift. För att få och upprätthålla serveringstillstånd måste man uppfylla högt ställda krav vad gäller lämplighet, både personlig och ekonomisk, påpekar biståndsenheten.

Socialnämnden konstaterar att bolaget inte har skött de ekonomiska åtaganden som följer med tillståndets regelverk. Tillståndsenheten skriver att eftersom Skatteverket har behövt skicka ett större antal påminnelser tyder agerandet på bristande likviditet, nonchalans eller att bolaget har satt det betalningssättet i system.

Tillståndsenheten ger nu restaurangen en varning vilket innebär att man förutsätter att bolaget fortsättningsvis följer gällande lagstiftning. Tillståndsenheten kommer i sitt tillsynsansvar att kontrollera att detta sker.

Mer läsning

Annons