Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart ska dubbelspåret kopplas på – ersättningsbussar går under helg

Nu är det dags att koppla in det nya dubbelspåret mellan Hemfosa och Tungelsta. Därför går bussar i stället för pendeltåg mellan Nynäshamn och Västerhaninge under den andra helgen i advent.

Annons

Pendeltågstrafiken från Nynäshamn till Västerhaninge är avstängd under den andra adventshelgen.

Från klockan 03 på natten mot lördagen den 3 december till klockan 03 på natten mot måndagen den 5 december är pendeltågstrafiken mellan Nynäshamn och Västerhaninge avstängd.

Anledningen är att Trafikverket ska koppla in det nya dubbelspår som har byggts mellan Tungelsta och Hemfosa. NP har vid flera tidigare tillfällen berättat om dubbelspårsutbyggnaden. Den viktigaste nyttan med spåren är att de gör att pendeltågstrafiken blir driftsäkrare.

Under den andra andventshelgen ersätts pendeltågen av flera olika busslinjer. Om man vill åka direkt till Västerhaninge från någon av stationerna i Nynäshamn tar man linje 35X. Linje 35Ö går direkt mellan Ösmo och Västerhaninge.

Ett annat alternativ är linje 35B som går mellan Nynäshamn och Västerhaninge via Ösmo och Segersäng. Dessutom finns linje 35H för resenärer som vill åka mellan Västerhaninge och Hemfosa, via Krigslida och Tungelsta.

Läs även: Snabbare pendeltågstrafik till Stockholm – resan ska ta mindre än en timme

Läs även: Bouveng (M): Norvik är nyckeln till mer dubbelspår

Mer läsning

Annons