Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Södertörnsvargen tog en helgtur till Sorunda: "Korsade precis framför vår bil"

Annons

Norra Sorunda fick under helgen besök av den varghona som ända sedan i somras har befunnit sig på Södertörn. Flera personer såg vargen i trakterna runt Grödby.

Veronica Eriksson fick se och kunde fotografera den unga varghonan, då hon besökte Valsta norr om Grödby.

I juni fick Sorunda besök av en ung varghona som, utrustad med sändare, kommer från Norge. Vargen sökte sig senare vidare till trakterna kring Österhaninge, där den sedan dess har tillbringat det mesta av sig tid.

Under den gångna helgen gjorde vargen dock ett återbesök i Sorunda. På lördagen och söndagen sågs hon på flera platser, i synnerhet i närheten av tätorten Grödby. I Sorunda-gruppen på Facebook kunde man läsa om observationer bland annat i närheten av Fagerviksskolan och det intilliggande kalhygget.

Vid 13-tiden på söndagen fick Veronika Eriksson möjlighet att fotografera vargen vid småorten Valsta, strax norr om Grödby.

– Vargen korsade precis framför vår bil och stannade till längs med vägen, varpå vi kunde observera och fotografera den på nära håll under flera minuter. Den verkade oskygg och hade sändare på sig, berättar hon för NP.

Enligt rapporter som har kommit in på webbplatsen www.rovobs.se kan varghonan senare på söndagen har sökt sig norrut, mot Pålamalm i grannkommunen Botkyrka.

Läs även: Nya bilder på Sorunda-vargen

Läs även: Sorunda-vargen verkar ha kommit tillbaka – till Sorunda

Veronica Eriksson träffade på vargen vid vägen vid Valsta norr om Grödby.

Mer läsning

Annons